Stichting Dierenvoedselbank AnimalCare Limburg
                                                                          ONDERSTEUNING AAN MENS ÉN DIER    

ACTIVITEITENKALENDER & ACTIES

21 mei 2024
Vandaag kregen wij bericht van Stichting Dierenlot. Wij zijn vanaf nu ook Erkend Beneficiant Dierenlot en kunnen daardoor gebruik maken van hun kennis en middelen om onze klanten te blijven helpen. 

08 april 2024

Vandaag een bericht gekregen van Stichting Abri voor Dieren. Zij ondersteunen kleine organisaties die zich inzetten voor het dierenwelzijn. Wij kregen van hun een heel mooi bedrag (op verzoek niet bekend gemaakt) als bijdrage in ons streven om een klimaatvriendelijk transportmiddel te realiseren.


10 januari 2024
Vandaag mochten wij een cheque van maar liefst € 10.000,00 in ontvangst nemen. Deze cheque werd beschikbaar gesteld door de Rabobank in het kader van hun 125 jarig jubileum en de daaraan verbonden Duurzaamheidcampagne. Het bedrag dient wel te worden aangewend voor aanschaf van een hybride of elektrische caddy of bus. Met dit bedrag zijn wij daarmee al ruim op de helft van het uiteindelijk benodigde bedrag, 

04 oktober 2023
Naast onze eigen tombola starten wij ook op deze Werelddierendag een unieke veiling onder de naam "Artists 4 Animals". Bekende Limburgers en Nederlanders hebben artikelen ter beschikking gesteld waaronder gesigneerde items, verzamelobjecten (collector items) en exclusieve spullen. Sponsors zijn o.a. Andre Hazes Jr, Armin van Buuren, Ben Liebrand, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Mental Theo, Paul Elstak, Frans Theunisz, Beppie Kraft, Big Benny, Dries Roelvink, Jannes, Marco (Engelbewaarder) Schuitmaker, Mart Hoogkamer, Najib Amhali, Normaal en Rowwen Héze. Meer informatie op www.dvbanimalcare.nl/veiling. De veiling stopt op 15 oktober. Uiteindelijk was de opbrengst maar liefst € 1.174,11 met dank aan alle deelnemers en uiteraard de betrokken artiesten voor hun geweldige donaties!

04 oktober 2023
Wij organiseren voor de eerste keer een tombola (loterij) met hele leuke prijzen beschikbaar gesteld door een aantal Partners, bedrijven en ook particuliere sponsors. Met de opbrengst willen wij onze opslag & logistiek verbeteren zodat wij nog efficiënter en meer mensen én huisdieren kunnen helpen.

21 juni 2023
Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn heeft ons, als enigste dierenvoedselbank in Limburg, benaderd mee te werken aan een pilot ter verbetering van het dierenwelzijn bij mensen met een minima inkomen of leefgeld.

29 maart 2023
Vandaag vindt de eerste, officiële, uitgifte plaats. Uitgiftepunt Heerlen bijt daarmee de spits af. De uitgiftepunten in Brunssum, Kerkrade, Landgraaf en Vaals volgen later in deze week.

02 februari 2023
Vanaf vandaag zijn wij een officiële stichting geworden want de Akte Oprichting stichting Dierenvoedselbank Animalcare Limburg is ondertekend door onze voorzitter bij de notaris. 

27 januari 2023

Lancering van de Facebook pagina (www.facebook.com/dvbacl), de veiling groep (www.facebook.com/groups/veilingdvbacl) en de website. Hiermede maakten wij ons officieel bekend.


11 januari 2023
De Akte van Oprichting ingediend bij Wolfs & Knops notarissen.

28 december 2022
Op deze datum vond de eerste vergadering plaats inzake het opstarten van een eigen dierenvoedselbank. Dierenvoedselbank AnimalCare Limburg's geboortedag.